ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/06/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Άστριντ Σπεράντζα
Ένα εύκολο και νοστιμότατο ψωμί που μοιάζει με κέικ, γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ
- 220 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 100 γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
- 100 γρ. Γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- 4 αβγά
- 1 σφην. λευκό κρασί
- 1 φακελ. ξηρή μαγιά
- 80 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.γ. κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι και ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στο κέντρο του μπολ σπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τα υλικά του μπολ. Προσθέτουμε στο μίγμα μας το κρασί και τη μαργαρίνη, την οποία έχουμε προηγουμένως λιώσει. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλα ή με το χέρι –το μίγμα είναι σαν πολύ πηχτός χυλός που κολλάει στα χέρια. Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες και το τυρί σε κυβάκια. Ρίχνουμε το τυρί, τις ελιές, το φρέσκο θυμάρι και το κύμινο στον χυλό. Αλείφουμε τη φόρμα μας με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσει το ψωμί όταν ψηθεί. Προτιμήστε μια αντικολλητική φόρμα. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά. Τρώγεται σκέτο ή σαν συνοδευτικό για το πρωινό ή άλλο γεύμα.