ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τη Χαρά Κατσικογιάννη
Ημέρα προβολής 10/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλ. αλεύρι κίτρινο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
- 1 σφην. ξίδι
- Αλάτι
- Γάλα φρέσκο
- Κορν φλάουερ (για το άνοιγμα των φύλλων)
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλ. κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, ρεγκάτο)
- 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 σφην. ελαιόλαδο Άλτις
- Κύμινο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι – πίπερι
- 1 αβγό
- Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε με ρευστή μαργαρίνη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και προσθέτουμε και τον κιμά. Τον σπάμε με ένα πιρούνι καθώς σωτάρεται. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Όταν μαγειρευτεί προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τυριά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη, βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκανίτσα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κίτρινο αλεύρι, ελαιόλαδο και ξίδι. Κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ζυμώνουμε. Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο. Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο μεγάλα, στρογγυλά φύλλα και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κάθε τέταρτο θα χρησιμοποιηθεί για μία φλογέρα.
Τοποθετούμε τη γέμιση στο πλατύτερο μέρος του ¼ του φύλλου, αλείφουμε γύρω γύρω με λίγο ελαιόλαδο, κελίνουμε τα πλαϊνά του φύλλου για να μην χυθεί η γέμιση και τυλίγουμε προς την κορυφή.
Τοποθετούμε τις φλογέρες σε αντικολλητικό χαρτί, τις αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, 20-30 λεπτά.
Συνοδεύουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με κύμινο και πιπέρι.