ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 15/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. μπύρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Σουσάμι
  • Θυμάρι ή ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο, λίγο θυμάρι και την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά και ρίχνουμε το αλάτι. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε σχήμα φρατζόλας.

Παίρνουμε μία μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα του κέικ, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και στον πάτο της βάζουμε σουσάμι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα για να ψηθεί σωστά. Ξαναβάζουμε σουσάμι από πάνω και με ένα μαχαίρι κάνουμε τρεις επιφανειακές χαραγματιές. Βρέχουμε τα χέρια μας και ραντίζουμε από πάνω τη ζύμη με λίγο νερό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.