ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα
Ημέρα προβολής 31/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες ζυμωτό ψωμί
Για τη μπεσαμέλ:
- 40 γρ. βούτυρο Lurpak
- 60-70 γρ. αλεύρι
- 250 ml γάλα
- 50 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 50 γρ. τυρί Arla Samsoe
- 50 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 1-2 κρόκους αβγών
- 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 ντοματίνια
- 4-5 φύλλα βασιλικού
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Aλάτι-πιπέρι
Για το μπέικον με το πράσο:
- 30 γρ. βούτυρο Lurpak
- 150-200 γρ. πράσο
- 4-5 φέτες μπέικον
- 100 ml ζωμό κοτόπουλου
- 50 ml Arla κρέμα γάλακτος
- Αλάτι-πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σωτάρουμε το πράσο. Βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Για τη μπεσαμέλ:
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε ανακατεύοντας το samsoe σε κομματάκια, το τριμμένο ρεγκάτο και τους κρόκους.
Προσθέτουμε το μείγμα του μπέικον με το πράσο μέσα στη μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στο ψωμί μια πλούσια στρώση από τη μπεσαμέλ πράσου.
Βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα και πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό.