ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την ηθοποιό Τζόυς Ευείδη
Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακ. μακαρόνια Νο2 ή Νο3
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 50 γρ. κουκουνάρι
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 σφην. σόγια σος
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ ποτ. λευκό ξηρό κρασί
- 3 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
- 100 γρ. γραβιέρα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες, σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο χοντροκομμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κουκουνάρι να καβουρδιστεί μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε άλλα δύο λεπτά. Ρίχνουμε τα δύο είδη κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο κιμάς και να μαγειρευτεί αρκετά αλλά όχι τελείως.
Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε την κέτσαπ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να πάει παντού και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να διατηρήσει ο μαϊντανός ζωντανό το χρώμα του και προσθέτουμε στο τηγάνι λίγα λίγα τα βρασμένα μακαρόνια.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλισμένο με μπόλικο τριμμένο τυρί.