ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΙΜΑ!

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την ηθοποιό Τζόυς Ευείδη

Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακ. μακαρόνια Νο2 ή Νο3
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 σφην. σόγια σος
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ ποτ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες, σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο χοντροκομμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε και το κουκουνάρι να καβουρδιστεί μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε άλλα δύο λεπτά. Ρίχνουμε τα δύο είδη κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο κιμάς και να μαγειρευτεί αρκετά αλλά όχι τελείως.

Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε την κέτσαπ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να πάει παντού και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να διατηρήσει ο μαϊντανός ζωντανό το χρώμα του και προσθέτουμε στο τηγάνι λίγα λίγα τα βρασμένα μακαρόνια.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλισμένο με μπόλικο τριμμένο τυρί.