ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Βιτσέντζο Ζάννι
Ημερομηνία Προβολής: 30/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 αβγό
- 1 χοντρή φέτα μπαγιάτικο ψωμί
- 1 ντομάτα
- 3 λεπτές φέτες πανσέτα ή μπέικον
- 1 κλων. δεντρολίβανο
- 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 3 φύλλα φασκόμηλο
- 1 φύλλο δάφνης
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε φασκόμηλο, δεντρολίβανο, δάφνη, θυμάρι, ρίγανη, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε το νερό να πάρει αρώματα.
Σε τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά σπάμε το αβγό και προσεκτικά ρίχνουμε πρώτα το ασπράδι και μετά στο κέντρο του τον κρόκο.
Αλατοπιπερώνουμε το αβγό και περιμένουμε να τηγανιστεί.
Βάζουμε το ψωμί σε πιάτο και παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας λίγο ζωμό από τα μυρωδικά και το περιχύνουμε για να πάρει αρώματα.
Στη συνέχεια στρώνουμε το αβγό πάνω από το ψωμί.
Στο ίδιο τηγάνι του αβγού τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να κίνει κριτσανιστό και το βάζουμε πάνω από το αβγό.
Σερβίρουμε με δυο φετούλες ντομάτα, ένα κλαράκι δεντρολίβανου και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.