ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΕΤΑ ΤΑΛΑΓΑΝΙ
1/2 ΚΙΛΟ ΧΟΡΤΑ (ΜΥΡΩΝΙΑ, ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ, ΣΕΣΚΟΥΛΑ)
5-6 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΤΥΠΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ IFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
¼ Κ.Γ. ΣΟΥΜΑΚ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε τα χόρτα να σιγοβράσουν, για περίπου 30 λεπτά.
Αλείφουμε το ταλαγάνι με κρέμα βαλσαμικού σύκο και στη συνέχεια το ψήνουμε στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα σωτάρουμε στο σχαροτήγανο το σαλάμι αέρος και προσθέτουμε τα τσιγαριαστά χόρτα.
Βάζουμε πάνω από το ψημένο ταλαγάνι τα τσιγαριαστά χόρτα με το σαλάμι αέρος, πασπαλίζουμε με σουμάκ και σερβίρουμε.