ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Άρη Τσανακλίδη
Ημερομηνία Προβολής: 03/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο
- 1 κ. πιπεριές Φλωρίνης
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 1 κλων. σέλερι
- 2 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 φέτες λεμόνι
- 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- Αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
- 3-4 πατάτες
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα καρότα, το σέλερι και 2 κρεμμύδια. Αυτά τα λαχανικά τα βάζουμε μόνο για να δώσουν άρωμα στο φαγητό. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και θωρακίζουμε το χοιρινό. Προσθέτουμε τα λαχανικά που
κόψαμε, τον ζωμό και νερό, ίσα ίσα να σκεπάζει τα υλικά. Ρίχνουμε επίσης 2 φέτες λεμόνι και δαφνόφυλλα, για να σπάσει η μυρωδιά του χοιρινού. Βράζουμε για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την σος με τις πιπεριές (άιβαρ): στρώνουμε μια λαδόκολλα στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνουμε τις πιπεριές για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να μαυρίσει ελαφρώς η φλούδα του. Τις κλείνουμε σε νάυλον σακούλα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά για να τις ξεφλουδίζουμε πιο εύκολα. Ξεφλουδίζοντας πετάμε το κοτσάνι και τα σποράκια. Τις ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με μια ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Τέλος, προσθέτουμε ντοματοπελτέ και χτυπάμε καλά.
Όταν βράσει το κρέας συνεχίζουμε σοτάρουμε μισό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα και την σος πιπεριάς. Προσθέτουμε και το κρέας με 2-3 κ..σ. από το ζουμάκι του. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Με τον ζωμό κρέατος που μένει μέσα στην κατσαρόλα μπορούμε να φτιάξουμε ένα ωραίο ριζότο. Ιδανικά αυτό το φαγητό συνδυάζεται με πουρέ πατάτας.
Πως φτιάχνουμε πουρέ πατάτας στη στιγμή ή αλλιώς πηρουνάτο: βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και σε ένα μπολ προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε με το πηρούνι και είναι έτοιμος ο πουρές!