ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΕ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Αντώνη Λαδόπουλο

Ημερομηνία προβολής 05/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 10 σαρδέλες καθαρισμένες
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας Pummaro
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 4 αστέρια γλυκάνισου ή 1 κλων. δενδρολίβανο ή 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τις σαρδέλες σε φιλέτα. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Σε μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας: ανακατεύουμε το κονκασέ, τον πελτέ, το μηλόξιδο, τα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ρίχνουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι και τη ζάχαρη. Σε ταψί στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας, από πάνω στρώνουμε τις ανοιγμένες σαρδέλες με το δέρμα προς τα πάνω και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για  περίπου 20 λεπτά.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τα αστέρια γλυκάνισου (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μαραθόσπορο, ένα κλωνάρι δεντρολίβανου ή μια κουταλιά σούπας ρίγανη), προσθέτουμε ελαιόλαδο για να αρωματιστεί και σε αυτό το λάδι τηγανίζουμε ελαφρά το ψωμί μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε το ψωμί σε πιάτο και από πάνω τοποθετούμε τις σαρδέλες με τη σάλτσα.