ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα 
  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος) 
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το μαρινάρισμα:
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού λιώσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, το λευκό κρασί, το μέλι και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το μέλι. 
Αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στη μαρινάδα τα μπουτάκια κοτόπουλο, ανακατεύοντας καλά, για να μαριναριστούν. Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το πράσο. 
Τοποθετούμε  ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι και το πράσο και αλατοπιπερώνουμε. 
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.