ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Σάκη Τζανέτo
Ημερομηνία προβολής 14/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. ψαρονέφρι
- ½ φινόκιο
- 250 γρ. μανιτάρια διάφορα
- 1 κλων. θυμάρι
- 1 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για τη σάλτσα:
- 50 ml λευκό κρασί
- 20 γρ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 1 σάλτσα για ψητό Knorr Σπιτικός
- 1 κλων. θυμάρι
- 1 φλ. βραστό νερό
Για τον πουρέ φασολιών:
- 200 γρ. φασόλια
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 10 ml ξύδι
- 40 ml ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Για το αρωματικό λάδι:
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 1 κλων. μαϊντανό
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση, κόβουμε τα μανιτάρια και το φινόκιο σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε σε ζεστό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο τα μανιτάρια, το σκόρδο με τη φλούδα και το θυμάρι για 1 λεπτό και προσθέτουμε και το φινόκιο. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι κι αφήνουμε να ψηθεί παραπάνω το φινόκιο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, το αφαιρούμε κι αυτό. Ανοίγουμε το ψαρονέφρι με ένα μασάτι ή ζητάμε από το χασάπη μας να το έχει κάνει ήδη. Γεμίζουμε το ψαρονέφρι πρώτα με τα μανιτάρια και στη συνέχεια με το φινόκιο και το αλατίζουμε. Το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι, αφού προσθέσουμε άλλη μια κ.σ. ελαιόλαδο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 – 12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα, στο τηγάνι που σοτάραμε το ψαρονέφρι προσθέτουμε το κρασί, το θυμάρι και τη μουστάρδα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα για ψητό και 1 φλ. περίπου βραστό νερό και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τον πουρέ, βάζουμε σε νερό τα φασόλια από το βράδυ. Τα βράζουμε σε νερό για περίπου μισή ώρα για να μαλακώσουν, με 1 σκελ. σκόρδο, ελαιόλαδο και 1 κλων. δενδρολίβανο. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι – πιπέρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και δεντρολίβανο.
Σερβίρουμε στο πιάτο τον πουρέ, τον γαρνίρουμε με φασόλια βρασμένα και περιχύνουμε λίγο αρωματικό ελαιόλαδο, βάζουμε από πάνω το ψαρονέφρι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.