ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τασία Δενδρινού

Ημέρα προβολής 5/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1.200 γρ. ψαρονέφρι
  • 1.200 γρ. πατάτες
  • 12 δαμάσκηνα
  • 12 φέτες μπέικον
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ φλ. κονιάκ
  • ½  φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Θυμάρι
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κάθε ψαρονέφρι σε 3-4 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.
Όταν μαριναριστούν, προσθέτουμε τις πατάτες στη μαρινάδα.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα το κρέας και τις πατάτες με τη μαρινάδα.
Αφαιρούμε από τα δαμάσκηνα το κουκούτσι.
Τυλίγουμε κάθε δαμάσκηνο με μια φέτα μπέικον και το καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα με το μπέικον στο ταψί, πάνω από το ψαρονέφρι και τις πατάτες.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, μισή περίπου ώρα, πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο.