ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Γεωργία Μοσχογιάννη
Ημερομηνία Προβολής: 27/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 3
- Για τον κιμά:
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κουτί χυμό ντομάτας Pummaro
- 1 κ.γ. πελτέ Pummaro
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 ποτ. του καφέ λευκό κρασί
Για την μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 3 αβγά
- ½ φλ. κορν φλάουρ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά μέχρι να ασπρίσει και μετά σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ, αλατοπιπερόνουμε και στο τέλος προσθέτουμε και το μισό τριμμένο τυρί.
Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν λίγο (όχι μαρέγκα), προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζομε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με ½ φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Μέσα στο γάλα που έχει ζεσταθεί ρίχνουμε τη μαργαρίνη, μετά το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ, λίγο αλάτι, μετά τα αβγά και στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί με το μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα καίμε με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
Στρώνουμε τα μακαρόνια μέσα σε ένα ταψί/πυρέξ, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού ο κιμάς. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα από πάνω.
Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά με μία ώρα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού