ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Κουνδουράκη


Ημερομηνία Προβολής: 06/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 2 κιλά σέλινο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 500 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το αβγολέμονο: 3 αβγά & χυμό από 3 λεμόνια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα φύλλα και τους μίσχους του σέλινου σε κομμάτια και τα βράζουμε ίσα ίσα για να μαλακώσουν. Τσιγαρίζουμε το κρέας σε μπόλικο ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό και τα σοτάρουμε για να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί ρίχνοντας τόσο στην κατσαρόλα, ώστε να σκεπάζει το κρέας.

Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου. Όταν το κρέας και το σέλινο είναι σχεδόν έτοιμα φτιάχνουμε το αυγολέμονο: χτυπάμε στο μούλτι τα αβγά μαζί με το χυμό από 3 λεμόνια. Παίρνουμε κουταλιές από το ζεστό ζωμό του φαγητού και τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στη σάλτσα αβγολέμονου συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε σταδιακά και προσεκτικά για να μην κόψει το αυγολέμονο. Η χρήση του μούλτι βοηθάει πολύ! Αν δεν έχουμε, την κάνουμε στο χέρι.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και αναδεύουμε την κατσαρόλα κρατώντας τη από τα χερούλια για να απλωθεί παντού η σάλτσα.