ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΙ ΑΧΝΙΣΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Στάθη Κουτέρη

Ημερομηνία Προβολής: 10/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. τσιπούρα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια πράσινα
  • 8 τοματίνια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ λεμόνι
  • Μαϊντανό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αλάτι, όσο θέλουμε και τα σοτάρουμε κι αυτά. Στη συνέχεια φιλετάρουμε το ψάρι ή το αγοράζουμε φιλεταρισμένο και τοποθετούμε τα δύο φιλέτα δίπλα δίπλα στο τηγάνι πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκεπάζουμε. Το ψάρι θέλει 5-10 λεπτά για να μαγειρευτεί.

Σερβίρουμε τα φιλέτα με γαρνιτούρα τις πατάτες και τα λαχανικά.