ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 23/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Από την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 5-6 φύλλα μαϊντανού
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τα φιλέτα από την συσκευασία και τα αποψύχουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βιαζόμαστε τα βουτάμε σε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τα στεγνώσουμε, γιατί δεν θέλουμε να βγάλουν καθόλου υγρά στο ταψί. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ταψί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι λιωμένο σκόρδο, την μαγιονέζα, το ξύσμα λεμονιού και ένα σφηνάκι ούζο. Χτυπάμε το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και το απλώνουμε πάνω στο ψάρι. Η κρέμα θα προστατέψει το ψάρι μέσα στο φούρνο για να μην ξερασθεί. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένη ντομάτα σε καρεδάκια και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε. Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να μείνει με τη σάλτσα του, περίπου 10-15 λεπτά.