ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΤRAΤΑ (320 ΓΡ.)
500 ΓΡ. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ IFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
3-4 ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
2-3 ΚΛΩΝ. ΑΝΗΘΟ
2-3 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ:
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φασολάκια, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλύονται και τα στραγγίζουμε.
Για τη σος:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα βρασμένα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα ραπανάκια κομμένα σε μικρές φέτες, περιχύνουμε με λίγη σος και ανακατεύουμε.
Βάζουμε από πάνω τον καπνιστό τόνο στραγγισμένο. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγη ακόμα σος.