ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ημέρα προβολής 12/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 θράψαλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 σκελ. σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 24 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα θράψαλα σε χοντρές ροδέλες.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τα θράψαλα για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζοντας το σωτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ελιές, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το μάραθο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα θράψαλα να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με άνηθο.