ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Χλούζα
Ημέρα προβολής 16/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. ρόκα
- 100 γρ. μαστέλο Χίου
- 6 σπαράγγια
- 1 μαραθόριζα
- 2 ματσ. φρέσκο κρεμμύδι
- 20 γρ. κάππαρη
- 30 γρ. ελιές καλαμών
- 6 ντοματίνια
- 1 ματσ. άνηθο
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ:
- 2 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
- 2 κ.σ. μουσάρδα Hellmann’s Mild
- 1 κ.γ. μέλι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπλανσάρουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό με πάγο.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, το σπανάκι με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Βουτάμε σε νερό το μαστέλο, έπειτα το περνάμε από το αλεύρι, το τηγανίζουμε και το κόβουμε σε κύβους.
Προσθέτουμε στη σαλάτα τη μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες, τα φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα.
Κόβουμε και ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, την κάππαρη, το μαστέλο, τα σπαράγγια και τον άνηθο. Περιχύνουμε την πράσινη σαλάτα με τη βινεγκρέτ μουστάρδας.