ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 24/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες με τη φλούδα
  • 300 γρ. γάλα εβαπορέ  
  • 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 150 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας ή παρμεζάνα
  • ½ μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 σκόρδο
  • 2 κλων. ρίγανη
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με νερό, αλάτι και φρέσκο δενδρολίβανο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Προσθέτουμε το γάλα, τη μαργαρίνη με βούτυρο, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν είναι αρκετά σφιχτός ο πουρές τον αραιώνουμε με λίγο γάλα ακόμα.
Ψήνουμε το σκόρδο το ξεφλουδίζουμε και το λιώνουμε.
Σωτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Προσθέτουμε στον πουρέ το σπανάκι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.