ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
5 BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
3 NΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΓΛΥΚΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
250 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 ΑΒΓΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ:
250 ΓΡ. ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
6 ΚΛΩΝ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
2-3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
120 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
25 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ (ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και το κολοκυθάκι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και απλώνουμε από πάνω τις φέτες havarti.
Έπειτα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο τις πατάτες, το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τις ντομάτες και τα προσθέτουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato και το τριμμένο σκληρό τυρί και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας τα λαχανικά και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.
Για την πέστο βασιλικού:
Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε λίγη πέστο στο φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το γκρατέν με τα λαχανικά και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το φρέσκο τυρί κρέμα αρωματισμένο με πέστο βασιλικού.