ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Γαβριά
Ημερομηνία προβολής 24/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό Ifantis
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για την σάλτσα:
- 2 ντομάτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την πατάτα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος, ρίχνουμε το σκόρδο λεπτοκομμένο, τη ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού και αρκετό λάδι. Τα αφήνουμε στη μαρινάδα αυτή όσο ετοιμάζουμε τα πουγκάκια μας. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια χωρίς να βγάλουμε το βοηθητικό διχτάκι.
Κόβουμε 2 τετράγωνα κομμάτια (25Χ25 περίπου) από το χαρτί ψησίματος και τα τοποθετούμε σταυρωτά, βάζουμε στο κέντρο του χαρτιού τα λαχανικά με την πατάτα σαν βάση.
Τοποθετούμε την φέτα από το ρολό πάνω από τα λαχανικά κα αφαιρούμε το διχτάκι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλες τις μερίδες. Ρίχνουμε 1 κ.σ. από την μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο. Κλείνουμε σταυρωτά τα 2 φύλλα χαρτιού και δημιουργούμε ένα πουγκί. Δένουμε με την βοήθεια ενός σπάγκου ή με τα κομμάτια από το διχτάκι που περισσέψανε!
Η σάλτσα που θα συνοδέψει τα πουγκάκια μας είναι σχεδόν φρέσκια: τρίβουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμισθούν τα νερά τους.
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και αρκετό ελαιόλαδο. Αρωματίζουμε την σάλτσα με τον μαϊντανό.
Μόλις ψηθούν τα πουγκάκια μας, ανοίγουμε το χαρτί προσθέτουμε μια κουταλιά από την σάλτσα μας και σερβίρουμε.