ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημέρα προβολής 19/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 7 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. σαλάμι με πιπέρια Ifantis
- 200 γρ. Arla τυρί Mozzarella
- 200 γρ. Arla Αυθεντικό Regato
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αβγά
- 1 φλ. γάλα
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε πατσαβουριαστά 3 λαδωμένα φύλλα κρούστας. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, κόβουμε σε κομματάκια το σαλάμι με πιπέρια και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε με 1 φύλλο, προσθέτουμε τριμμένη μοτσαρέλα και τριμμένο ρεγκάτο. Απλώνουμε 3 ακόμα πατσαβουριαστά λαδωμένα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά.