ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΡΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Ημερομηνία Προβολής: 20/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Aπό την Ελένη Ψυχούλη

ΥΛΙΚΑ (για ένα μικρό ταψάκι)

 

  • 1 πακέτο φρέσκο παραδοσιακό φύλλο 
  • ½ κ. ξεκοκκαλισμένο αρνάκι
  • 150 γρ. μαλακιά μυζήθρα
  • ½  ματσ. μαϊντανό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αβγά
  • 150 μλ γάλα
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • Πιπέρι
  • 1  φλ. ελαιόλαδο Άλτις



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 

Ανακατεύουμε το αρνάκι με τη μυζήθρα, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια. Δεν αλατοπιπερώνουμε γιατί το πασχαλινό αρνάκι είναι έτοιμο με το αλατοπιπερό του. Προσθέτουμε μόνο λίγο εξτρά πιπέρι. Απλώνουμε τα τρία φύλλα σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε κάθε ένα ξεχωριστά. Ρίχνουμε την γέμιση. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, τα λαδώνουμε κάθε ένα χωριστά και τα τσαλακώνουμε για να είναι κριτσανιστά. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν από το ταψί και τις τσαλακώνουμε και αυτές πάνω από το τελευταίο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα, το ½ φλ. ελαιόλαδο  και τα αβγά και περιχύνουμε την πίτα. Αυτό θα φουσκώσει και θα δώσει μία τραγανή και αφράτη υφή στην πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για μία ώρα περίπου.