ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Τάκη Μασκαλίδη
Ημερομηνία Προβολής: 03/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες & ξεσποριασμένες κομμένες καρέ
- 2 φλ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- ½ φλ. κρασί
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κάππαρη
- 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας Knorr
- 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευστή.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελάχιστα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες (λιαστή & φρέσκια) και την κάππαρη. Σοτάρουμε για λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι, δοκιμάζουμε για αλάτι και ρίχνουμε αν χρειάζεται. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ζωμό κότας ή λαχανικών μαζί με μισό ποτήρι χλιαρό νερό ή ζουμάκι από τον βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο ζωμός. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το τυρί, τον βασιλικό και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και σερβίρουμε.