ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Αυγερία Σταπάκη

Ημέρα προβολής 13/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • ½  πιπεριά πράσινη
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 50 γρ. σουτζούκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 κ.σ. λάδι τρούφας
  • ½  ντομάτα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. θυμάρι
  • 3 φυλλαράκια βασιλικό
  • Λίγη ζάχαρη
  • 5 φύλλα ρόκας
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κριθαράκι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ζωμό κότας σταδιακά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κύβους. Κόβουμε το σουτζούκι σε κύβους. Τρίβουμε την παρμεζάνα και κόβουμε λίγο από το σουτζούκι σε ροδέλες για γαρνίρισμα στο τέλος. Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, ρίχνουμε αλάτι, την πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σουτζούκι, και στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι, ζωμό κότας, αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν χυλώσει το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο, κομμένη σε κύβους και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι τρούφας.
Μπλανσάρουμε τη ντομάτα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλοίδα και τα σπόρια και τη βάζουμε σε ένα ταψάκι με θυμάρι, βασιλικό, δύο σκελίδες σκόρδο, αλάτι, λίγο ζάχαρη και ελαιόλαδο. Την ψήνουμε, στους 100 βαθμούς, για μία ώρα.
Σερβίρουμε το κριθαρότο και από πάνω προσθέτουμε τις ροδέλες από το σουτζούκι, τη ρόκα, τη ντομάτα κονφί και την τριμμένη παρμεζάνα.