ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤH ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & MOZZARELLA

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤH ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & MOZZARELLA - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
(για 12 κομμάτια)

Για τις φλογέρες
4 φύλλα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΙΟΛΑΔΟ ΚΑΝΑΚΙ
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
200γρ. mozzarella τριμμένη
200γρ. καπνιστή γαλοπούλα περασμένη στο multi
8 κ.σ μουστάρδα απαλή
Πάπρικα καυτερή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις φλογέρες
Απλώνουμε ένα φύλλο παραδοσιακό σε μια επιφάνεια, αλείφουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλείφουμε με μουστάρδα.
Πασπαλίζουμε με λίγη καυτερή πάπρικα, μετά με μοτσαρέλα/γραβιέρα και τέλος με τη γαλοπούλα.
Τυλίγουμε το φύλλο ξεκινώντας από τη μεγάλη του πλευρά σε μια μεγάλη φλογέρα.
Κόβουμε λίγο τις δυο άκρες διαγώνια και στη συνέχεια την κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια, κομμένα με τον ίδιο τρόπο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και υπόλοιπα υλικά.
Μεταφέρουμε τις φλογέρες σε ένα αντικολλητικό ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα.