ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 24/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

Για τη σαλάτα:

  • 600 γρ. baby πατάτες
  • 3 κρεμμύδια 
  • 300 γρ. αρακά 
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο Άλτις

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

  • 3 κ.σ μαιντανό
  • 3 κ.σ θυμάρι φρέσκο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 κ.σ μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ κάπαρη
  • 2 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια για το φούρνο κόβοντας το καπάκι τους και τα χαράζουμε στα τέσσερα, χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα τους. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο θυμάρι και τα τυλίγουμε όλ μαζί σε ένα πακετάκι με αλουμινόχαρτο.

Παίρνουμε το κεφάλι του σκόρδου, του κόβουμε το καπάκι, προσθέτουμε λίγο θυμάρι και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ατομικά.

Πλένουμε καλά τις πατατούλες χρησιμοποιώντας σύρμα για να καθαρίσουν καλά εξωτερικά.

Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και τις αδειάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το πακέτο κρεμμυδιών και το σκόρδο.

Τα ψήνουμε όλα μαζί στους 200 βαθμούς (Το κρεμμύδι χρειάζεται μιάμιση ώρα και μία το σκόρδο και οι πατάτες).

Βράζουμε τον αρακά σύμφωνα με τις οδηγίες του για 5 λεπτά σε άφθονο νερό. Σουρώνουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα μουστάρδας βάζουμε στο μπλέντερ μουστάρδα, κάπαρη, λίγο ξύδι μπαλσάμικο, φρέσκο θυμάρι, ξύσμα λεμονιού, λίγο μαϊντανό και μπόλικο ελαιόλαδο και χτυπάμε κά για να γίνει μια πηχτή σάλτσα που μοιάζει με μαγιονέζα στην υφή.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες. Συνεχίζουμε προσθέτοντας αρακά και καβουρδισμένα φουντούκια και περιχύνουμε με μερικές κουταλιές από τη σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.