ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ & ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θοδωρή Παπανικολάου

Ημέρα προβολής 4/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πατάτες μακρόστενες (140 γρ. περίπου η κάθε μία)
  • 6 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 80 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 10 γρ. κόλιανδρο ξερό
  • 1 κρεμμύδι
  • ½  ζωμό κότας Κnorr Σπιτικός
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 1/4 ματσ. σχοινόπρασο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σος:

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Classic
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ενα σφουγγάρι και νερό πλένουμε τις πατάτες για να φύγει το χώμα.
Αδειάζουμε τις πατάτες με τον εκπυρηνωτή μήλου, κατά μήκος, χωρίς να βγει από την άλλη πλευρά.
Σπάμε τον κόλιανδρο και τον ανακατεύουμε με αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα του κόλιανδρου και προσθέτουμε το μπέικον.
Χρησιμοποιούμε για καπάκι ένα κομμάτι πατάτας και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, σε μαργαρίνη με βούτυρο. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τις πατάτες, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το ζωμό κότας, νερό (μέχρι να καλυφθούν σχεδόν οι πατάτες) και αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
Όταν βράσουν, κόβουμε τη βάση από τις πατάτες και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κόλιανδρο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά, στους 195 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τη σος:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από τις βρασμένες πατάτες και το πιπέρι.
Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σος και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.