ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Μάνια Πολέμη
ΥΛΙΚΑ
Για τα cupcakes:
- 3 αβγά
- ¾ φλ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 2 ¼ φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. αλεύρι
- 1 κ.σ. κακάο
- ¾ κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 ½ φλ. ξινόγαλα
- 1 ½ κ.γ. σόδα
- 1 ½ κ.γ. ξύδι λευκό
Για την κρέμα:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Τριμμένη καρύδα ψημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το κακάο για να αφρατέψουν και να δώσουν αέρα στο κέικ. Προσθέτουμε ¾ κ.γ. αλάτι. Χτυπάμε καλά στο μίξερ την μαργαρίνη, περίπου 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη, ένα ένα τα αβγά και μετά την βανίλια. Συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε εναλλάξ το ξυνόγαλα (χρησιμοποιούμε αντί για γάλα, επειδή αφρατεύει πολύ το κέικ) με τα υλικά που κοσκινίσαμε. Το μυστικό για ένα φουσκωτό κέικ είναι το καλό χτύπημα των υλικών. Τελευταίο υλικό που προσθέτουμε στο μίγμα είναι σόδα διαλυμένη σε ξύδι. Το βάζουμε αντί για μπεικιν πάουντερ για να φουσκώσει περισσότερο το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και η ζύμη είναι έτοιμη.
Αλείφουμε μαργαρίνη και αλευρώνουμε πολλά φορμάκια cupcake. Τα αναποδογυρίζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, γιατί αν ψηθεί θα πικρίσει. Χωρίζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο:
Χτυπάμε δύο κεσεδάκια τυρί κρέμα με 300 γρ. ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε μια βανίλια και χτυπάμε καλά.
Ψήνουμε την καρύδα για 10 λεπτά, σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Παίρνουμε κάθε ένα cupcake και το αλείφουμε παντού
με μπόλικη κρέμα, εκτός από τον πάτο. Το βουτάμε μέσα στην καρύδα για να κολλήσει παντού, έτσι ώστε το κοτοπουλάκι μας να αποκτήσει πούπουλα. Βάζουμε ένα αμύγδαλο για μύτη και μικρά σοκολατάκια για μάτια. Έτοιμο! Και πολύ νόστιμο!