ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Λαχανίδη
Ημερομηνία προβολής 28/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. παπαρδέλες
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 150 γρ. ντοματίνια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 1 κλων. ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Ανθότυρο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις παπαρδέλες για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε ζουμί από το νερό που έβρασαν. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ταψάκι, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, ζάχαρη και βάζουμε 1 σκελ. σκόρδο σε χοντρές φέτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
10 – 15 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε 1 σκελ. σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια που ψήσαμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Τέλος προσθέτουμε 1 ζωμό κότας, ζουμί από το νερό που έβρασαν οι παπαρδέλες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να τραβήξει λίγο τα υγρά. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε ρίχνοντας τρίμματα ανθότυρου.