ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΥΜΑΔΑ & ΛΟΥΙΖΑ

Από τον Chef Μιχάλη Μπίρτσιο

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΥΜΑΔΑ & ΛΟΥΙΖΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

150 ML ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΣΟΥΜΑΔΑΣ
230 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
120 ML ΓΑΛΑ
50 ML ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
2½ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ TΡΙΜΜΑ:
50 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
125 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
75 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
25 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
3 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΟΥΙΖΑΣ:
200 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΛΟΥΙΖΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΛΟΥΙΖΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σουμάδα:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σουμάδα, το γάλα καρύδας, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε ποτήρια την πανακότα, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 45-50 λεπτά, να κρυώσει.

Για το τρίμμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το βούτυρο, το αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια το καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τον αφρό με άρωμα λουίζας:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη φρέσκια λουίζα και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη για να αρωματιστεί το γάλα. Έπειτα αφαιρούμε τη λουίζα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ το γάλα, μέχρι να γίνει σαν αφρός.

Μοιράζουμε στις κρύες πανακότες το τρίμμα, προσθέτουμε τα φύλλα λουίζας και τον αφρό γάλακτος με άρωμα λουίζας και σερβίρουμε.