ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
400 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
175 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
25 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK ΛΙΩΜΕΝΟ
80 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
5 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ (ΜΙΚΡΗ)
1/3 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πέστο λιαστής ντομάτας:
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τις ελιές, το σκόρδο, το λιωμένο βούτυρο, τις λιαστές ντομάτες, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνει η πέστο.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο το σπανάκι, μέχρι να μαραθεί και αλατοπιπερώνουμε. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα μικρό σουρωτήρι να στραγγίξει.
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και το ανοίγουμε ελάχιστα από όλες τις πλευρές.
Με μία σπάτουλα, απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας μία λεπτή στρώση με πέστο λιαστής ντομάτας. Προσθέτουμε το σπανάκι και διπλώνουμε τις δύο πλευρές του φύλλου της σφολιάτας, μέχρι την μέση του φύλλου.
Απλώνουμε άλλη μία λεπτή στρώση με πέστο λιαστής ντομάτας και διπλώνουμε το φύλλο στη μέση.
Κόβουμε τα παλμιέ, σε κομμάτια, πάχους μισού εκατοστού, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Αφού ψηθούν, βάζουμε πάνω σε κάθε παλμιέ ένα κουταλάκι φρέσκο τυρί κρέμα και σερβίρουμε.