ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΒQ & ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Aπό τον Chef Γιώργο Μίχα

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΒQ & ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΚΙΛΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΪΔΑΚΙΑ)
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1/2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:
500 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
250 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
3 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
1 LT ΝΕΡΟ
1/2 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρύζι:
Κόβουμε σε φέτες τα άσπρα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα άσπρα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα πορτσίνι και αφήνουμε το ρύζι με τα μανιτάρια να μαγειρευτούν, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του και να φουσκώσει.

Για τα παϊδάκια κοτόπουλου:
Ρίχνουμε στο κοτόπουλο την κρέμα βαλσαμικού BBQ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το νερό, το σκόρδο, το θυμάρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί, για 30-60 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα ταψί και το αλατίζουμε.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο, γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και συνοδεύουμε με το ρύζι και τα μανιτάρια.