ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Κωνσταντίνο Αϊβάζογλου
Ημέρα προβολής: 14/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- Κρίθινα παξιμάδια
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- 1 αβγό
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- Ξύσμα λεμονιού
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Θυμάρι φρέσκο
- Καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι –πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε με τα χέρια μας το ντάκο σε ακανόνιστα κομμάτια. Τρίβουμε τη φέτα σε ένα τρίφτη ή τη σπάμε με το χέρι και την τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το θυμάρι, ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό. Ανακατεύουμε και μουλιάζουμε τα κομμάτια του ντάκου στο dressing της φέτας για λίγα λεπτά.
Για να φτιάξουμε το αβγό ποσέ: ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε αλάτι. Λίγο πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί μια δίνη και στο κέντρο της ρίχνουμε το αβγό. Αφήνουμε για 4-5λεπτά μέχρι να σφίξει το ασπράδι. Ο στόχος είναι να γίνει το αβγό χωρίς να διαχυθεί το ασπράδι στο νερό.
Σερβίρουμε τον ντάκο με την κρέμα φέτας και στη μέση ή από πάνω του τοποθετούμε το αβγό. Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα προαιρετικά.