ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Στέφανο Ρόσσι
Ημερομηνία Προβολής: 27/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 10 κομμάτια
Για τη ζύμη:
- ½ κιλό αλεύρι
- 25 γρ. μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/3 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ποτ. χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Άλτις
Για τη γέμιση:
- ½ ποτ. χυμό
ντομάτας Ρummaro” style=”text-decoration:underline”> - 2 μπάλες φρέσκια
αγελαδινή μοτσαρέλα - 100 γρ. μανιτάρια
λευκά - 200 γρ. ντοματίνια
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη
μαγιά και τη λιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό (υπολογίζουμε να αφαιρεθεί η ποσότητα
του νερού από το ένα ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε συνολικά για τη ζύμη).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το
αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη. Αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή για
να μην κολλάει στα δάχτυλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη
γιατί δεν θέλουμε το αλάτι να έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να
γίνει μια αφράτη μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό χώρο ή σε
φούρνο στους 40 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
ψιλοκόβοντας τα μανιτάρια, τα ντοματίνια
και τη μοτσαρέλα σε κομματάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ, αλατίζουμε,
τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε τον
χυμό ντομάτας και τη ρίγανη, ανακατεύοντας να πάνε παντού τα υλικά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές
μπαλίτσες των 70 γρ. Αφήνουμε τις μπάλες να φουσκώσουν για 45 περίπου λεπτά σε
λαδόκολλα λίγο λαδωμένες ή με ραντισμένες με νερό και τις σκεπάζουμε με
μεμβράνη για να μην πιάσουν κρούστα.
Μόλις φουσκώσουν οι μπάλες
ζύμης αλευρώνουμε μια μεγάλη επιφάνεια και σιγά σιγά, με πλάστη ή με τα χέρια
ανοίγουμε σε μικρούς δίσκους διαμέτρου 10-12 εκατοστών.
Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με τη
γέμιση αφήνοντας τα πολλά υγρά εκτός για να μη μουλιάσει το ζυμάρι, διπλώνουμε
το δισκάκια σε σήμα μισοφέγγαρου και τα κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με τα
δάχτυλα για να μην κολλήσουν και ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με
ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα τα πιτάκια και από τις δύο πλευρες.