ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νίκη Γεωργοπούλου
Ημερομηνία Προβολής: 13/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλο μπρόκολο
- 2 πατάτες
- 1 πράσο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι- πιπέρι
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καλύπτουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το πράσο σε μεγάλες ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε το μπρόκολο σε τούφες και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε με κουτάλα να αναμειχθούν τα υλικά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 25-30 λεπτά από την ώρα που θα βράσει το νερό.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κάνουμε τη σούπα βελουτέ με το ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ την βάζουμε λίγη λίγη σε μπλέντερ.
Προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά μπολ. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τσιγαρισμένο μπέικον από πάνω ή λίγο τριμμένο ροκφόρ και σερβίρουμε φρυγανισμένο ψωμί.