ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Πάνο Σταμούλη

Ημερομηνία προβολής 04/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός 
  • 3 πατάτες
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 2 κλων. θυμάρι 
  • 4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 200 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
  • 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  •  ½ ποτ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • Ελιές μαύρες 
  • 1 κρόκο αβγού βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τον μπακαλιάρο για 10 λεπτά με 1 μπουκέτο μυρωδικών. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον ξερό μπακαλιάρο τον οποίο αφήνουμε να μουλιάσει για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό του τακτικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Μόλις βράσει ο μπακαλιάρος τον στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί του. Καθαρίζουμε από κόκαλα και αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες, τον μπακαλιάρο και λιώνουμε με το πιρούνι ρίχνοντας λίγο – λίγο το ελαιόλαδο και ζουμί από το μπακαλιάρο που βράσαμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρό. Προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
Βράζουμε φασολάκια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 4 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με τα φασολάκια, την μπραντάδα μπακαλιάρου στο πλάι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη μαύρη ελιά και τριμμένο κρόκο αβγού