ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ME ΣΟΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ & ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΣΙΠΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χρήστο Παπαγεωργίου

Ημερομηνία προβολής 10/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου 
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γαλέτα
  • 2 κλων. θυμάρι
  • 2 κλων. δεντρολίβανο 
  • Αλάτι – πιπέρι 

Για τη σος μαγιονέζας:

  • 125 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 1 σφην. ξύδι λευκό
  • ½ κ.γ. ξερό εστραγκόν 

Για τα σπιτικά τσιπς:

  • 3 – 4 πατάτες
  • ½ lt ελαιόλαδο Άλτις Απαλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες στον κόφτη (‘μαντολίνο’) και τις βάζουμε σε μπολ με παγάκια για να παγώσουν καλά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τρίβουμε τις φέτες του κοτόπουλου μαζί με αλάτι και πιπέρι. Για να πανάρουμε περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αβγά τα οποία έχουμε χτυπήσει με το πιρούνι και τέλος από τη γαλέτα. Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε 3 – 4 κ.σ. λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα χρυσό χρώμα κι από τις δύο πλευρές στραγγίζουμε σε χαρτί. Αν έχουμε το χρόνο να αφήσουμε λίγο τα παναρισμένα κοτόπουλα στο ψυγείο πριν τα τηγανίσουμε θα έχουμε καλύτερο ακόμα αποτέλεσμα.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε από τα νερά. Η διαφορά θερμοκρασίας από τα παγάκια στο ζεστό λάδι θα βοηθήσει το τηγάνισμα μας. Οι πατατούλες μας χρειάζονται περίπου 3 – 4 λεπτά, και ανακατεύουμε λίγο στην αρχή για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι, στραγγίζουμε σε χαρτί και ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι όσο ακόμα είναι ζεστές.
Σε ένα μπολ θα βάλουμε τη μαγιονέζα, το ξύδι και το εστραγκόν. Ανακατεύουμε καλά και έχουμε έτοιμη τη σος μας για τις πατάτες και το κοτόπουλο πανέ.
Σερβίρουμε το πανέ κοτόπουλο με τις πατάτες και στο πλάι τη σος που ετοιμάσαμε.