ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ & ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΣΥΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τη chef Λίλα Κούρτη


Ημερομηνία Προβολής: 16/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αυγοτάραχο
  • 200 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • λευκή μπαγκέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε ένα κομμάτι από το αυγοτάραχο και του αφαιρούμε την επιστρωση από το κερί. Αυτό γίνεται εύκολα εάν χαράξουμε το κερί κατά μήκος και το βγάλουμε προσεκτικά. Καλό είναι να βγάλουμε όλο το κερί από το κομμάτι του αυγοτάραχου για να κόψουμε πιο εύκολα τις φέτες που θα χρειαστούμε. Κόβουμε προσεκτικά το αυγοτάραχο σε πάρα πολύ λεπτές φετούλες. Κόβουμε σε φέτες και το αποξηραμένο σύκο.

Σερβίρουμε μέσα σε κουτάλια της σούπας μια φετούλα σύκου με μια φέτα αυγοτάραχο από πάνω.

Εναλλακτικά κόβουμε μια λεπτή φετούλα μπαγκέτας, την αλείφουμε με λίγο τυρί κρέμα, τοποθετούμε αυγοτάραχο και σύκο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.