ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ & ΣΤΑΦΙΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Ημερομηνία Προβολής: 07/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 850 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τις σταφίδες στο μπλέντερ με μια κουταλιά της σούπας νερό.

Στον μπωλ του μίξερ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε, συνεχίζουμε με τις σταφίδες και τέλος το αμύγδαλο με το μπέικιν πάουντερ. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί φτιάχνουμε δύο χοντρά μπαστούνια μήκους 26cm και πάχους 4cm. Τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα χαράζουμε μέχρι τη μέση του κάθε μπαστουνιού σε ίσες φέτες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα κόβουμε τα μπισκότα και τ΄ απλώνουμε στο ταψί για να τα ψήσουμε ακόμη 10 λεπτά.