ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΛΑΒΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη  

Ημέρα προβολής 25/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικά)
  • 1 βανιλίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε και το κονιάκ ή το ρούμι αν το χρησιμοποιούμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, όταν η σοκολάτα έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε απαλά για να μην χαθεί ο όγκος.
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο, βάζουμε το μείγμα σιγά σιγά για να μην χάσουμε τη διόγκωση και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 175 βαθμούς.