ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Ειρήνη Αndersen
Ημέρα προβολής 27/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τα μπιφτεκάκια:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο & χοιρινό
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ (σκόνη)
- 2 1/2 κ.σ. αλεύρι από πατάτα (ή 1 αβγό ή κορν φλάουερ)
- 200 ml νερό (ή γάλα)
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- Μαρμελάδα cranberry
- Αγγουράκι τουρσί
Για τη σάλτσα:
- 1 σάλτσα για ψητό Knorr Σπιτικός
Για τον πουρέ αρακά:
- 500 ml αρακά κατεψυγμένο
- 50 ml ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 50 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τον κιμά με το αλάτι και προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλεύρι πατάτας. Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό (ή το γάλα).
Πλάθουμε 8 -10 μπιφτεκάκια και τα σωτάρουμε σε μαργαρίνη και από τις δύο πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου για 2 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στα μπιφτεκάκια σωτάροντας 2 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα για ψητό, λίγο νερό στον πάτο του τηγανιού και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί ο ζωμός . Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά να μαγειρευτούν.
Βράζουμε τον αρακά για 2-3 λεπτά με έναν ζωμό βοδινού. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε στο μούλτι προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια με τον πουρέ αρακά, φέτες από αγγουράκι τουρσί και μαρμελάδα κράνμπερι.