ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Γαβριά
Ημερομηνία Προβολής: 6/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
- 300 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 200 γρ. σαλάτα «φάρμα» IFANTIS με γιαούρτι
- 2 φέτες μπέικον IFANTIS
- ½ κρεμμύδι
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- Πολύχρωμη σαλάτα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το κοτόπουλο στην μηχανή του κιμά μια φορά στη “χοντρή” σίτα.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τη σαλάτα φάρμα με γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και χοντροκόβουμε τον μαϊντανό. Αφαιρούμε το μέρος με το περισσότερο λίπος από το μπέικον και ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος, όχι πολύ χοντρά για να ψηθούν ομοιόμορφα, (για μεγαλύτερη ευκολία βρέχουμε τα χέρια μας με νερό ή με λίγο κρασί για έξτρα γεύση) και ψήνουμε στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο ή στο φούρνο (στους 210 βαθμούς), μέχρι να ροδίσουν. Ένας άλλος τρόπος είναι να τα ψήσουμε πρώτα στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνουν τις χαρακτηριστικές γραμμές ψησίματος και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 8 λεπτά.
Πλένουμε καλά τα μαρουλόφυλλα και την υπόλοιπη πράσινη σαλάτα που έχουμε ετοιμάσει και τα χοντροκόβουμε.
Στο κέντρο του πιάτου σερβίρουμε 2-3 μπιφτέκια και δίπλα τοποθετούμε τη σαλάτα μας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.