ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Κώστα Σιωπίδη
Ημερομηνία Προβολής: 21/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
- 1 φλ. κάστανα ολόκληρα βρασμένα
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 20 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
- 1 κρεμμύδι
- ½ κλων. σέλερυ
- 1,5 λίτρο φρέσκο χυμό από πορτοκάλια
- 1 σφην. συκόμελο ή πετιμέζι ή μέλι
- ½ φλ. κονιάκ
- 20 ml ξύδι μπαλσάμικο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κόβουμε το σέλερι και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε στο φαγητό τον χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα.
Σε μπολάκι βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα καλύπτουμε με κονιάκ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
Μετά τη μιάμιση ώρα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μπαλσάμικο και το συκόμελο, το πετιμέζι ή το μέλι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Κόβουμε την πιπεριά σε κομματάκια, τη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το κονιάκ και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 7-8 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας ιδανικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι.