ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Ανδρέα Γαβρή
Ημερομηνία προβολής 17/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
- 1 κ. αγριογούρουνο σε μερίδες
- 750 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
- 180 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- ½ κρεμμύδι
- 200 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. κονκασέ Pummaro
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι χονδρό
- Πιπέρι
- Μπαχάρι σε κόκκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον φούρνο, και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε ώσπου να ξανθύνει.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κονκασέ, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη κανέλα, το χονδρό αλάτι, τους κόκκους μπαχάρι και πιπέρι. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 2 – 2 ½ ώρες περίπου, αρχικά στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά και στους 200 βαθμούς για την επόμενη 1 ½ ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τη κατσαρόλα μας στη φωτιά, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε ξεσκέπαστα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Σερβίρουμε το κρέας μας με τα δαμάσκηνα σαν συνοδευτικό αντί για πατάτες ή ρύζι.