ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη

Hμέρα προβολής 05/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες μπακαλιάρο παστό (ξαλμυρισμένο)
  • 7 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το κουρκούτι:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 σφην. νερό
  • Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σκόρδο, βγάζουμε τη φύτρα και το ψιλοκόβουμε. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι, με βαρύ πάτο, ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
Έπειτα βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί με ανοιχτό καπάκι, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Για το κουρκούτι:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι.
Στη συνέχεια τον τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνει κρούστα.
Έπειτα τον βάζουμε στη σάλτσα και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.