ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Στέφανο Ρόσσι
Ημερομηνία προβολής 06/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. τυρί μασκαρπόνε
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 30 ml κουαντρό
Για το γαρνίρισμα:
- Μαρμελάδα σύκου & φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με λίγη από τη ζάχαρη τόσο ώστε να στέκεται να μην είναι πολύ σφιχτή σαντιγί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κουαντρό. Ανακατεύουμε τη σαντιγί στο μασκαρπόνε και σερβίρουμε σε ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαρμελάδα σύκο. Η μους μπορεί να σερβιριστεί και κατευθείαν χωρίς να μπει στο ψυγείο.