ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Νίκο Βενέτη

Ημερομηνία Προβολής: 29/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 4 μερίδες 

  • 10 φράουλες
  • 1 κγ. υγρή βανίλια

Για τη μους:

  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Ζαγόρι
  • 2 αβγά
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ φύλλο ζελατίνης
  • 70 ml νερό 

Για το σιρόπι:

  • 150 ml. ελιξήριο Amelie Βαϊμάκη
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το γλάσο:

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο FLORA

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα πρώτα σε σιγανή ταχύτητα και στη συνέχεια πιο δυνατά μέχρι να γυαλίσει και να κάνει ωραίες κορυφές.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ασπρίζουν τα αβγά και να φυσκώνουν.

Προσθέτουμε το γιούρτι μέσα στα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκ λίγη λίγη στο μείγμ των κρόκων ανακατεύοντας με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ουσιαστικά “διπλώνουμε” τη μαρέγκα μέσα στην κρέμα των κρόκων.

Σε τηγανάκι βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν, στη συνέχεια ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία για να διαλυθεί η ζελατίνη ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι.

Μόλις διαλυθεί τελείως την προσθέτουμε στο μείγμα της μους ανακατεύοντας σιγά σιγά για να αναμιχθεί τέλεια με την κρέμα.

Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελιξήριο με το μέλι μέχρι να γίνουν σιροπάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε 2-3 ψηλά ποτήρια.

Περιχύνουμε με το σιρόπι από μέλι και ελιξήριο που φτιάξαμε.

Από πάνω τοποθετούμε 2-3 κουταλιές από τη μους και διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες.

Σε γυάλινο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια και 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30+30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Περιχύνουμε τη μους με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.