ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Γεωργία Μοσχογιάννη
Ημερομηνία Προβολής: 27/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες/150 γρ. μπούτι ή νουά
- 6 πορτοκάλια
- 2 λεμόνια
- 2 ζωμούς βοδινού Knorr σπιτικό
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρέας.
Στύβουμε 6 πορτοκάλια και 2 λεμόνια. Σβήνουμε με το χυμό τους το κρέας και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί.
Ψήνουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει [περίπου 2 ώρες]
Βγάζουμε το κρέας από τη σάλτσα.
Βάζουμε στη σάλτσα 2 κουταλιές μέλι και 2 σπιτικούς ζωμούς βοδινού και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τελείως το νερό.
Όταν εξατμιστεί το νερό και κάνει φούσκες, η σάλτσα είναι έτοιμη.
Βάζουμε ξανά μέσα τις φέτες κρέατος για να πιουν τη σάλτσα και σερβίρουμε